A diák munka hátrányai

Hátrányok

 

Az előnyök mellett érdemes tisztában lenni az esetlegesen felmerülő hátrányokkal is.

Ha nem jól specifikáljuk az iskolaszövetkezetnek, hogy milyen kvalitású és képességű emberekre van szükség, akkor bizony előfordulhat, hogy az első nap nem éppen úgy sül el ahogy azt elképzeltük.

Érdemes előtte az iskolaszövetkezet vezetőjével, vagy a kirendelt kapcsolattartóval bejárni a terepet, hogy itt lesz a munka és ezt kell pontosan csinálni majd.

Így a diákokat könyebb kiválasztani az adott munkára és a megrendelőt se érik kellemetlen meglepetések.

 

Természetesen mivel  itt már generációs különbségekről lehet esetleg szó. Így más mentalitást igényel a diákok kezelése, motiválása. Nagyobb megrendelt létszám esetén általában a szövetkezet egy vezetőt is küld a diákok mellé aki akár a teljes műszak alatt a diákokkal együtt dolgozva felügyeli a munkát, ezzel is kedvezve a megrenedlőnek.

 

Tisztában kell lenni, hogy ez a fajta alkalmazás is zökkenőkkel járhat, mintha egy új kollégát vennénk fel a céghez, így kellő türelemmel kell kezelni a cégek kapcspolatát és a munkavállalókat is. Aki nem csügged az első negatív tapasztalat után, az egész biztos, hogy hosszú távon élvezni fogja ennek a foglalkoztatási formának az előnyeit, lehetőségeit.